Tänään on | Kello on | Nimipäivää viettää
Akku-Ekspertti
Etusivu  |  Yhteystiedot  |  Tuotteet  |  Tuotelistaukset  |  Ympäristö  |  Huoltovinkit  |  Jälleenmyyjille  |  Uutiset  |  Palaute  |  Medialle  |  Kuvat

Akun huoltovinkit


- Huolehdi siitä, että akku on kunnolla kiinnitetty paikoilleen.

- Pidä akku kuivana ja puhtaana. Lika vähentää akun tehoa, aiheuttaa varaustilan heikkenemistä ja saattaa vahingoittaa akkua.

- Poista hapettumat akun navoista ja kaapelikengistä ja voitele ne silloin tällöin rasvalla. Huono kosketus aiheuttaa jännitehäviöitä / heikentää käynnistyskykyä.

- Älä yritä avata suljettuja akkuja.

- Tarkasta säännöllisesti nestepinta ja täytä tarvittaessa akkunestettä noin 15 mm levyjen yläpuolelle. (Ei koske suljettuja akkuja, joita ei tarvitse täyttää.)

- Akku-Ekspertti ketjun myymälät tarkistavat akun ja laturin kunnon veloituksetta ilman ajanvarausta.

- Tarkasta silloin tällöin akun varaustila happomittarilla tai mittauskojeella. Jos 12 voltin akun hapon tiheys on alle 1,22 tai jännite pienempi kuin 12,4 V, akku on varattava. Jos tiheyden ero kennoissa on suurempi kuin happomittarin neljä asteikkomerkkiä, akku on kulunut loppuun ja se on vaihdettava.

- Huolehdi siitä, että akun kapasiteetti on oikea.

- Asioimalla Akku-Ekspertti ketjun liikkeissä, voit varmistua siitä, että hankkimasi akku on juuri käyttöösi oikeanlainen.

- Älä rasita akkua liikaa - se lyhentää kestoikää. Jos moottori ei käynnisty välittömästi, anna akun levätä muutaman sekunnin ajan, ennen kuin teet uuden yrityksen.

- Älä kytke heti käynnistyksen jälkeen kaikkia tarvitsemiasi sähkölaitteita päälle, (penkinlämmittimet, stereot, lisälämmitin..)

- Pitkiä aikoja käyttämättöminä seisovat akut on varattava ennen kuin ne varastoidaan. Purkautunut akku jäätyy jo -10 asteessa, täyteen varattu akku vasta noin -70 asteessa. Tarkasta akkujen varaus seisontakauden aikana ja varaa ne noin kerran kuukaudessa.

- Akkujen pitkäaikaisen säilytyspaikan on oltava viileä ja kuiva.

- Jos autoa, venettä, moottoripyörää tai muuta kohdetta ei käytetä moneen kuukauteen, akun kaapelit on irroitettava. Muussa tapauksessa auton lepovirta, esim. kellon virta purkaa akun.

- Akulle voidaan tehdä pikavaraus tai pitkäaikaisvaraus - viimeksi mainittu siinä tapauksessa, että akku on huonossa kunnossa tai sitä ei ole käytetty pitkään aikaan.

- Pikavarauksessa on otettava huomioon, että suurella virralla ladattaessa, akusta muodostuu räjähtävää kaasua helpommin kuin pidempiaikaisessa varauksessa. Molemmissa latauksissa (pika ja pitkäaikaisvaraus) on huolehdittava riittävästä ilmanvaihdosta.

- Älä aiheuta oikosulkua akulle - esimerkiksi työkalulla, sillä se saattaa tuhota akun. Ota huomioon kipinöintivaara asennuksen/purkamisen, apukäynnistyksen ja varauksen aikana. Liitä maadoituskaapeli viimeiseksi asennuksen yhteydessä, ja irrota se ensimmäiseksi purkamisen yhteydessä.

- Hapon tiheys täysvaraustilassa, mitattuna +25 asteessa = 1,28 g/cm. 12 voltin akun lepojännitteeksi saadaan silloin 12,72 V.

- Mikäli sinulla on kysyttävää akun säilytyksestä tai latauksesta, pyydämme kohteliaimmin kääntymään Akku-Ekspertti liikkeen puoleen.

Tampere
Turku
Pori
Kemi
Lappeenranta
Helsinki
Franchise
Copyright by Akku-Ekspertti Yhtiöt 2008-2009 - All rights reserved